Rok: 2018

Prezentacja drugiej edycji książki „Bitwa o Odrę w 1945 roku” dr Andrzeja Toczewskiego.

10 grudnia odwiedziliśmy Wojewódzką i Miejską Bibliotekę Publiczną im. C. Norwida w Zielonej Górze na spotkaniu z historykiem, doktorem Andrzejem Toczewskim, który prezentował drugą edycję swojej książki „Bitwa o Odrę w 1945 roku”. Na spotkaniu i po jego zakończeniu rozmawialiśmy z doktorem Toczewskim na tematy związane z zielonogórskimi obiektami – schronami oraz okolicznymi bunkrami. Na styczeń zaplanowaliśmy przeprowadzenie wywiadu z doktorem, który chcą zrealizować nasi wolontariusze, Dariusz Szymaszek i Krzysztof Klecha.

HIFI, NEWS, 0 komentarzy
Dzień Otwarty #1 – Schron ul. Lisia 55a Zielona Góra!

Zapraszamy na pierwsze otwarcie dla zwiedzających schronu – szczeliny przeciwlotniczej znajdującego się przy ulicy Lisiej 55a!

Schron jest oświetlony tylko w części, więc zabierzcie ze sobą latarkę lub naładowany telefon!

Po godzinie 18:00 planujemy krótkie spotkanie dla chętnych odnośnie wolontariatu w naszej Fundacji i w sprawie prac przy tego typu obiektach!

HIFI, NEWS, SchronyOC, 0 komentarzy
Dołączyliśmy do akcji Dumni z Zielonej.pl!  #dumnizzielonej

Dołączyliśmy do akcji Dumni z Zielonej.pl! #dumnizzielonej

Zapraszamy do udziału w plebiscycie na największą dumę Zielonej Góry.

Wśród nominowanych znane i lubiane miejsca, firmy i osobistości m.in.: Falubaz Zielona GóraStelmet Enea BC Zielona Góraeobuwie.pl, zespół Raz Dwa Trzy, Paweł Szcześniak, Urszula Dudziak, nasz piękny deptak, Zielona Strzała, Dolina Gęśnika, Tomasz Lis, Szambelan, firma Nordis i wielu, wielu innych.

Zobacz więcej i głosuj na ➡https://dumnizzielonej.pl/

Biorąc udział w plebiscycie automatycznie wkraczasz do walki o wyjątkowe nagrody związane z naszym miastem – w tym przelot helikopterem nad miastem i skok ze spadochronem 🚁

Jeśli wśród nominowanych brakuje Twoich faworytów, albo chcesz pokazać z jakiego powodu to Ty czujesz największą dumę – pokaż to na Instagramie z hasztagiem #dumnizzielonej! To kolejna szansa na nagrody 🎁

Zachęcamy do polubienia naszego Facebooka i odwiedzenia strony https://dumnizzielonej.pl/. Będziemy Was informować na bieżąco o szczegółach akcji 🙂
Jesteśmy w kontakcie!
Jesteśmy dumni z Zielonej 🙂

HIFI, NEWS, PROJEKTY, 0 komentarzy
Otwarcie schronu na Lisiej 55a!

Po miesiącach starań i dzięki pomocy wielu osób udało nam się podpisać umowę na dzierżawę trzech schronów (szczelin przeciwlotniczych) na terenie Zielonej Góry!

Wczoraj oficjalnie otworzyliśmy pierwszy obiekt – Lisią 55a!

Jak widzicie na fotkach, czeka nas jeszcze sporo pracy w schronie, tak aby przywrócić mu dawną świetność. Wszystkich zaangażowanych w nasze działania jest naprawdę dużo, dziękujemy bardzo za całą pomoc i dobre słowo!

Śledźcie nasze wydarzenia, już niedługo pojawią się terminy pierwszych dni otwartych!

Otwarcie schronu na Lisiej 55a!
« 2 z 2 »

HIFI, NEWS, PROJEKTY, SchronyOC, 0 komentarzy