Rok: 2017

Zaatakowano nas… To oznacza wojnę

Zostaliśmy zaatakowani przez bandę bobrów z pobliskiego stawu! Jabłoń przy bunkrze ledwo się trzyma, a mały dąb poległ na miejscu. Może wydaje im się, że wygrały, ale nie wiedzą nawet jak bardzo się mylą.

Dużo się dzieje na Oderstellung

Na naszym obiekcie Werk 763 Oderstellung przeprowadzone zostało szkolenie pod tytułem „Realne techniki pierwszej pomocy w warunkach terenowych” w ramach projektu Lubuskich Inicjatyw Młodzieżowych realizowanego przez Związek Lubuskich Organizacji Pozarządowych wraz z naszymi partnerami: agencją eventową YOLO Events i sklepem Militarus oraz SurvivalMag i Fundacją Soundcore.

Szkolenie realne techniki pierwszej pomocy w warunkach terenowych
« 2 z 2 »
HIFI, NEWS, Oderstellung, PROJEKTY, Werk763, 0 komentarzy
Kolejne problemy z odwodnieniem…

Jak wiadomo nasz obiekt jest położony w wale Odry. Już od dwóch lat zmagamy się z odwodnieniem w pomieszczeniu załogi, przez które nasz obiekt jest regularnie podlewany. Po wielu próbach jego udrożnienia zakończonych niepowodzeniem, postanowiliśmy zalać go cementem ze szkłem wodnym. Mamy nadzieję, że ta metoda nie zawiedzie i dzięki temu uporamy się z problemem wilgoci w obiekcie.

Kolejny weekend na Oderstellung

Za nami kolejny przyjemny, produktywny weekend i kolejne prace wykonane przy naszym obiekcie. Tegoroczne mokre lato niestety spowodowało rozjeżdżenie drogi a co za tym idzie powstanie głębokich kolein. Dzisiaj wolontariusze naszej fundacji Patryk i Wojtek działają z materiałem przywiezionym przez Adama z zaprzyjaźnionego obiektu Bauwerk 762 Oderstellung. Dzięki ich pracy można bezpiecznie i bez problemów dojechać do obiektów 763, 762 i 761.

Kolejny weekend na Oderstellung

Wiosna zawitała nad Oderstellung

Wiosna przyszła, a wraz z nią pięknie się zazieleniło. Kilka zdjęć z naszego obiektu:

Wiosna zawitała nad Oderstellung